Ingyenes szállításhoz 24.888-Ft -ért kell vásárolnia, mely elérhető a termékek 97%-val

A+ A A-

Hajfestékek használata, hajfestési tanácsok

A hajfestékek használatáról a fodrászkellék bolt oldalon átalános tájékoztatót, és hasznos tanácsokat is talál a hajfestéssel kapcsolatban!

A fodrászkellék bolt webáruházban található professzionális hajfestékeket ugyanúgy kell használni mint általában a professzionális hajfestéket! Ahol eltérés van, azt a hajfesték oldalán feltüntettük. Fontos!-A hajfesték keverési arányát mindig tartsa be!

A fodrászkellék bolt webáruházban a hajfestékeket a - Hajfestés - menüpontnál találja. A legjobb Spanyol, Olasz hajfestékek, ammóniamentes hajfestékek védik ápolják a hajat, ezért ezekből szerezzük be termékeinket.

***Általában minden márkájú hajfestékek használata. -  Az ettől eltérő alkalmazás, az adott hajfestéknél fel van tüntetve!
A normál hajfestékek keverési aránya 1+1, vagy 1+1,5  Hatóidő 30 perc
Az ultravilágosító hajfestékek keverési aránya  1+2  Hatóidő 45 perc
A hajfesték pontos keverési arány minden hajfesték oldalán fel van tüntetve!

pl.Tegyünk egy műanyag tálba 1 adag  festéket, és keverjünk hozzá 1 , vagy 1,5 vagy 2 adag oxidálószert ( pl.: 60ml festék  + 60ml oxidálószer). - ***A legtökéletesebb eredményt akkor érjük el, ha pontosan mérünk. Digitális mérleg hiányában, megteszi egy pár száz forintba kerülő mérőpohár is!

***A hajfesték Oxidáló ( oxigenta) erősségének kiválasztása:   Hajfesték Oxigenta
10 vol ( 3% ) hajszínezés  keverési arány mindig  1+2 (40ml hajfesték 80ml oxi)
20 vol ( 6% ) hajfestés, ősz haj takarása 1 árnyalat világosítása
30 vol ( 9%   hajfestés 2-3 árnyalat világosítása
40 vol (12%) ultravilágosítás 4-5 árnyalat világosítása  keverési arány mindig 1+2 40ml hajfesték 80ml oxi

***Kontraszt ( Contrast) melírozó hajfestékek:

***A fodrász szakmában általában így hívják a világosító hatással is rendelkező, tartós, magas extrém hajszín pigmenteket tartalmazó hajfestékeket. Pl. piros, kék, zöld, narancs, lila, viola ....   Ugyan úgy kell használni őket mint a normál hajfestékeket, 3-4 árnyalat világosítását teszik lehetővé. A tapasztalat alapján a legszebb hajszínt 2-3 árnyalat világosításakor 9% oxidálóval lehet elérni!

***Mixton ( korrektor) színek,  (  hajfesték ) használata:
A nem kívánt színárnyalatok létrejöttének megelőzésére, vagy azok eltüntetésére, hajszínek intenzitásának, erősségének megerősítésére növelésére, vagy új hajszínek előállítására használjuk. Tömény szín pigmentek. Nem hajfesték, önállóan csak hajszínezésre tudjuk használni.

Figyelem! - 1-gr hajfesték kb. 2 - 2,5cm tubusból kinyomott hajfesték csíknak felel meg, de nagyon pontosan csak méréssel állapítható meg!

***Általában a rendelkezésre álló mixton hajfestékek, korrektor színek:

( M/00 fehér - világosító), - ( M11 Szürke - vörös szín ellensúlyozására), - ( M/33 Arany - viola szín ellensúlyozására), - ( M/44 Réz - kékes szín ellensúlyozására), - ( M/66 Piros - zöld szín ellensúlyozására), - ( M/77 Viola - sárga szín ellensúlyozására), - ( M/88 Zöld - piros szín ellensúlyozására), - ( M/99 Kék  - narancs szín ellensúlyozására )

***A mixton színek használata a kívánt hajszín megerősítésére: - ***Általában 3-10gr ( kb. 7,5 - 25cm festék csík) között használják, de akár hajfesték mennyiség 50%-ig is használhatja! Ha Önmagában használja, mindenképpen keverjen hozzá 10% ban hozzá hasonló színű hajfestéket, és max. 6% oxidálót használjon!

***A mixton színek használata a nem kívánt színárnyalat megelőzésére:

A nem kívánt színárnyalatok létrejöttének megelőzését, vagy azok eltüntetését valósíthatja meg. Általánosan 2-6gr ( kb. 5-15cm festék csík ) közötti mennyiség használata elegendő, de hajanként ez eltérő lehet, ezért pontosan csak a szakmai tapasztalat alapján, vagy kísérletezéssel állítható be! pl.***A sárgulás tökéletes ellensúlyozására a hamvas árnyalatoknál akár 10-20gr-ra is szükség lehet.  ( pl.12.1 hamvas árnyalathoz )   Egy élénk szín megerősítéséhez, sokkal többet kell hasznánlni, pl.nagyon piros árnyalathoz akár  60 -70%-ban is keverhetünk  mixtont. ***Ma már, főként az érzékenyek körében a két hajfestés között eltelt időben is elő jöhet egy újabb, eddig nem problémás anyagra való allergia. A tökéletes biztonság érdekében ezért használat előtt mindig végezze el a túlérzékenységi bőr próbát!

***A mixton színek használata, a létre jött,  nem kívánt színárnyalatok megszüntetésére,  szín korrekció. 

A megfelelő színt önmagában, vagy vízzel hígítva vigye fel, a szükséges helyre, majd a megfelelő ható idő (0,5 -10perc) után alaposan öblítse le! Nagy gyakorlat, vagy kísérletezés szükséges hozzá, mert a hatóidő minden hajon nagyon eltérő lehet!

***A hajfestés:

Ma már, főként az érzékenyek körében a két hajfestés között eltelt időben is elő jöhet egy újabb, eddig nem problémás anyagra való allergia. A tökéletes biztonság érdekében ezért bármilyen hajfesték, hajszínező használat előtt mindig végezze el a túlérzékenységi bőr próbát!

***Első hajfestés:

A hajhossznak megfelelő mennyiségű  krém hajfestéket műanyag tálkában keverjünk össze oxidáló emulsióval és az így elkészített krémet vigyük fel a hajra. A krém hajfestéket száraz, mosatlan hajra hajfestő ecsettel visszük fel. A hajfestő krémet a fej hátsó részénél kezdjük felvinni a hajra, fokozatosan a homlok felé haladva. ***A hajfestő krémet mindig úgy vigyük fel, hogy a hajszálakat teljesen és egyenletesen fedje. Ha  olyan hajat festünk, amit ezelőtt nem ezzel a színező termékekkel kezeltek, vagy már hosszú ideje festve van, ajánlatos a hajból hajfesték eltávolítóval vagy szőkítő porral az eddig bevitt festékanyagokat eltávolítani. ***Ezzel elkerülhetjük az úgynevezett festéktorlódást! Első festés - az egész haj festése: A hajfestő krémet 1-2 cm-re a hajtőtől az egész hosszra vigyük fel. 15 perc elteltével fessük be a hajtöveket, és hagyjuk állni 12-20 percig. ***A hajfestés, hajszínezés után, a hajfestéket mindig színlezáró samponnal vagy készítménnyel, vagy ha nem áll rendelkezésre, festett hajra való samponnal mossa le, mert a hajszín élettartama jelentősen megnő!

***Üveges, erős ősz, és erősen pigment hiányos haj festése:

Sajnos vannak nehezen festhető, üveges ősz hajak, amelyek nem a megszokott módon reagálnak a hajfestékre.  Ezeknél  50%  ősz haj felett a tökéletes natúr árnyalat eléréséhez, a 7-9árnyalatoknál az arany pigmenteket pótolni kell!  Pl. 2/3 - 7 natúr szín, + 1/3 ugyanolyan arany árnyalat pl. 7.3 arany szín.   Divat hajszínek festésénél! Hamvas, réz, mahagóni, vörös árnyalatok festése!  50% ősz hajnál  1  natúr + 3/4 elérendő színt,   -100% ősz hajnál 1 natúr + 1 elérendő színt keverjünk össze!

***Hajtövek után festése:

A kikevert hajfestő krémet a fej hátsó részénél kezdjük felvinni a hajtőre és a fej közepénél fejezzük be. Hagyjuk állni 20-25 percig. Ezután vigyük fel a festéket a haj egész hosszára, és hagyjuk állni 5-10 percig. ***A kezelés után jól öblítsük ki a hajat és mossuk meg festés utáni Coloured samponnal.

***Hajfesték színskála: - A hajfestékekhez és a tartós hajszínezőkhöz tincses hajszínskálát is tud vásárolni, vagy ajándékba is kérheti. A webáruházban minden hajfestéknél jól nagyítható, fényképes hajszínskálát talál a hajszínek beazonosítására.

***Spanyol, Olasz divat hajfestékek, a Spanyol és Olasz nők 50 éve ezzel festik a hajukat. A dús szép haj minden nő álma. ***A legtöbb hajfesték színskálán megtalálható a színkör, amellyel megállapíthatjuk a nem kívánt színárnyalat létrejöttének megelőzéséhez, vagy megszüntetéséhez szükséges ellensúlyozó színt. ***Ahhoz hogy a nem kívánt színárnyalat létrejöttét megelőzzük,  semlegesítsük, a színkörön, a vele szemben levő, vagy a lehető legközelebb levő,  rendelkezésre álló mixton színárnyalatot kell választani. A színkör és a színelmélet,  minden hajfestékre, színezőre, minden hajszín kikeverésére érvényes! Segítségével megfelelő kreativitással, bármilyen szín előállítható!

Kedvelje Facebook oldalunkat

google-site-verification: google8c7313c581c6ff6e.html gtag('config', 'UA-56993419-1');